Luiertas nodig of overbodig?

Posted by jill 20-10-2018 0 Opmerkingen Babyuitzet,

Luiertassen zijn de musthave verzorgingstassen voor jou en je baby! Als aanstaande ouder mag dit artikel niet ontbreken aan jouw babyuitzet. In onze Shoptips vertellen we je waarom een luiertas nodig is, ook wel verzorgingstas genoemd, en echt geen overbodige luxe is voor jou en je kindje. 

 

Iedere moeder kent het wel. Je staat voor de deur met een jengelende baby op je arm, de boodschappen in de andere hand, je telefoon rinkelt en ondertussen doe jij je best om je sleutels te vinden in een handtas waar geen eind aan lijkt te komen! Had je nu maar een tas die is ingesteld op jouw behoeften als moeder. Kijk, daar heb je dus speciale tassen voor. Of een luiertas nodig is of dat het overbodige luxe is, dat laten we aan jou over. Maar hieronder beschrijven we je in elk geval wat er minimaal in je luiertas moet zodat je van alle gemakken bent voorzien. 

 

 

Superpower, de vooruitziende blik
Als ouder zijnde ontwikkel je ineens superkrachten in de vorm van een vooruitziende blik. Je leert namelijk dat hoewel jouw kleine spruit perfect is, er soms situaties zijn waar je geen rekening mee hebt gehouden. Zoals wanneer je kindje plotseling diarree heeft, dan wil je naast de luiers en de billendoekjes ook billencreme mee in je tas. Of wanneer je eindelijk een plekje hebt gevonden waar je jouw kindje borstvoeding kunt geven en je nog voordat je jouw kindje hebt aangelegd je borsten de moedermelk er al uitgooien omdat ze op knappen stonden.

Ja, je borsten kunnen dus behoorlijk onder spanning komen te staan waardoor je ongewild je kindje onderspuit of je kindje gewoon de enorme hoeveelheid melk niet weg kan werken waardoor een groot gedeelte langs zijn mondje stroomt en zijn kleertjes nat worden. En sowieso, baby's willen nog weleens spugen dus dan wil je gewoon niet voor verrassingen komen te staan.

Zo zijn er verschillende situaties waar je dus op voorbereid wilt zijn. 

 

Hieronder hebben we een overzicht van spullen die je dus aan de hand van je vooruitziende blik, mee wilt nemen in de verzorgingstas van je kindje. 
1 x zuigfles;
2 x melkpoederdoosjes (in 1 melkpoederdoosje passen meestal 3 voedingen);
6 x luiers;
verschoningsmatje (zit overigens vaak standaard in een luiertas);
1 x pak billendoekjes;
1 x baby billencrème;
1 x fopspeen bewaardoosje;
2 x babyslabben;
2 x spuugdoekjes;
Extra babykleding (voor het geval dat);
makeup (mascara, blush, gezichtscreme met spf en kleurtje zodat je er lekker fris uitziet)
geurtje
mobieltje
sleutelbos

Zoals je ziet neem je dus al gauw behoorlijk wat verzorgingspsullen mee voor je baby. Vergeet niet dat wanneer jouw baby toe is aan bijvoeding je vaak ook een fruithapje en groentehapje zult meenemen voor onderweg en misschien zelfs een extra fles voor wat water/slappe thee op zwoele zomerse dagen. En ook wanneer je borstvoeding geeft en gebruik maakt van een borstkolf om melk af te kolven dan gaat deze ook in je luiertas. Al deze spullen wil je op een praktische wijze in je verzorgingstas kunnen plaatsen. En dus ga je op zoek naar een luiertas die niet alleen praktisch maar ook stylish verantwoord is. 

 
Luiertas fashionable en Stylish 
Vandaag de dag zijn de luiertassen niet meer lelijk, super groot en in simpel zwart maar voldoen ze aan de eisen van de moderne (werkende)mama. Een luiertas moet jouw persoonlijkheid versterken, groot genoeg zijn voor alles wat je mee wilt nemen en klein genoeg zodat je geen grote tas hoeft te sjouwen. Je wilt dus een tas die fashionable en stylish is en past bij jouw lifestyle zodat je altijd in style bent. Ook op die momenten dat je even geen baby bij je hebt. De luiertassen van nu zijn voorzien van allerlei slimme handigheidjes om het jou net even wat makkelijker te maken bij een klus die soms niet te klaren lijkt. Zo zitten er altijd genoeg vakken in voor alles wat je baby nodig heeft maar ook voor jou. Denk aan vakjes voor je zonnebril, portemonnee, en smartphone. Of aan handige spiegeltjes en praktische sleutelhouders zodat je je sleutels altijd snel bij de hand hebt.
 
De luiertassen van nu zorgen ervoor dat jij altijd alles onder controle hebt vooral op momenten waarop alles in het honderd dreigt te lopen. En belangrijker nog, is dat je dat nu in style kunt doen met een tas die bij jouw persoonlijkheid past. Ben benieuwd wat jij gaat doen. Alles in één tas proppen die niet slim genoeg is ingedeeld om alles wat jij nodig hebt op te kunnen bergen of ga je voor een praktische doch stijlvolle verzorgingstas?

 

Tip
Luiertassen ook al ideaal zijn als vluchtkoffertje voor je bevalling in het ziekenhuis? Heb je meteen alles voor jouw pasgeboren baby bij de hand.