Verschillende soorten fopspenen

Posted by jill 20-10-2018 0 Opmerkingen Babyuitzet,

Verschillende soorten fopspenen

Welke fopspeen je voor jouw kindje moet kiezen, wordt een stuk makkelijker met onze shoptips. We leggen je de keuze binnen het enorme aanbod fopspenen uit zodat jij de beste speen voor jouw kindje kunt kiezen.


EN-Norm veiligheidsrichtlijn
Om te beginnen zijn alle merken fopspenen die voldoen aan de EN-norm goede spenen. Dit is een Europese Norm met veiligheidsrichtlijnen waaraan fabrikanten  zich moeten houden.
Deze EN orm vind je als nummer terug op je fopspeen en begint altijd met EN-.

De keuze voor een bepaalde fopspeen wordt meestal gemaakt aan de hand van de kleur van het schild, de vorm van de speen en de leeftijd van je kind. En natuurlijk het materiaal van het zuiggedeelte; latex of siliconen.


Welk zuiggedeelte 
Grofweg kan je twee type zuiggedeelten onderscheiden. Combi/ Natural zuiggedeelte. Dit zijn de fopspenen met een rond en vormloos zuiggedeelte. Daarnaast zijn er de Dental/ Anatomische spenen. Dit zijn de spenen met voorgevormd zuiggedeelte. De bovenkant is bol. De onderkant plat.


Combi fopspeen
De Combi Natural fopspenen of fysiologische fopspenen hebben een recht zuiggedeelte met een ronde top die doet denken aan de tepel. Door de ronde vorm van het zuiggedeelte hoef je niet na te denken over welke kant boven of onder hoort.


Dental fopspeen
De dental fopspenen, ook wel anatomische fopspeen genoemd, liggen door hun vorm tegen het verhemelte aan waardoor de tong altijd mooi in het mondje van je kind ligt. Deze voorgevormde spenen zorgen hierdoor voor een goede stimulering van de tong – en kaakspieren.


Latex of Siliconen speen
De keuze voor siliconen fopspenen of latex speentjes ontstaat meestal door de keuze van de ouders om al dan wel of niet bewust te kiezen voor milieuvriendelijke en duurzame producten die gemaakt zijn van natuurlijke materialen; zoals rubber. Het ene materiaal is dus niet per definitie beter voor jouw kindje. 


Leeftijd
Fopspenen zijn tevens gemaakt voor de verschillende leeftijden van je kindje. Zo zijn er bijvoorbeeld spenen van -2/+2. De min 2 geeft aan dat de fopspeen ook geschikt is voor baby's die tot twee maanden te vroeg geboren zijn. Zostaat fopspeen 4+ voor een leeftijd vanaf 4 maanden en 0-6 voor een speen die geschikt is voor baby's die tussen de 0 en 6 maanden oud zijn.

Je vindt bij Jillxox de het grootste assortiment hippe fopspenenfopspeenkettingen van de merken SuavinexElodie Details en Natursutten


Wist je dat
Door het zuigen op een speen het risico op wiegendood kleiner wordt. Een fopspeen iedere 6 weken moet worden vervangen en je dagelijks een fopspeen controle dient uit te voeren!