Verschillende soorten fopspenen

Posted by jill 20-10-2018 0 Opmerkingen

Fopspenen in verschillende soorten en prints die allemaal geschikt zijn voor jouw baby. De keuze voor een bepaalde fopspeen wordt meestal gemaakt aan de hand van de kleur van het schild, de vorm van de speen en de leeftijd van je kind. En tot slot kan je ook nog kiezen voor Latex of Siliconen fopspenen.

 

Latex Fopspenen 100% natuurlijk rubber

Grofweg kan je twee type fopspenen onderscheiden:
- Combi/ Natural; dit zijn de fopspenen met een rond en vormloos zuiggedeelte
- Dental/ Anatomisch; zuiggedeelte met vormCombi/ Natural of fysiologische fopspeen
De Combi Natural fopspenen of
fysiologische fopspenen hebben een recht zuiggedeelte met een ronde top die doet denken aan de tepel. Door de ronde vorm van het zuiggedeelte hoef je niet na te denken over welke kant boven of onder hoort. Dit maakt dat deze fopspeen perfect is voor newborn baby's en hun ouders.

 

Dental fopspeenFopspenen Jillswebtique.nl
De
dental fopspenen, ook wel anatomische fopspeen genoemd, liggen door hun vorm tegen het verhemelte aan waardoor de tong altijd mooi in het mondje van je kind ligt. Deze gevormde spenen zorgen hierdoor voor een goede stimulering van de tong – en kaakspieren.

 

Latex of Siliconen fopspeen
De keuze voor
siliconen fopspenen of latex speentjes ontstaat meestal door de keuze van de ouders om al dan wel of niet bewust te kiezen voor milieuvriendelijke en duurzame producten die gemaakt zijn van natuurlijke materialen; zoals rubber.

 

Leeftijd
Fopspenen zijn tevens gemaakt voor de verschillende leeftijden van je kindje. Zo zijn er bijvoorbeeld spenen van -2/+2. De min 2 geeft aan dat de fopspeen ook geschikt is voor baby's die tot twee maanden te vroeg geboren zijn. Zo staat fopspeen 4+ voor een leeftijd vanaf 4 maanden en een fopspeen met 12+ voor dreumesen van 12 maanden en ouder. Je vindt bij Jillxox de grootste en meest 
hippe fopspenenfopspeenkettingen en knuffelspenen van de merken SuavinexElodie Details, Natursutten en WubbaNub!

 

Wist je dat
Door het zuigen op een speen het risico op
wiegendood kleiner wordt.  
Een fopspeen iedere 6 weken moet worden vervangen en je dagelijks een
fopspeen controle dient uit te voeren!