Fopspenen wanneer overstappen op nieuwe speen?

Posted by jill 01-11-2018 0 Opmerkingen Babyuitzet,

Fopspenen worden vaak al vanaf de geboorte gebruikt. Maar wanneer stap je over op 6+ fopspenen?

Sommige fabrikanten geven aan dat hun fopspeen slechts bedoeld is voor baby's van 0 tot 4 maanden of van 0 tot 6 maanden of bijvoorbeeld vanaf 12 maanden. Wanneer dit niet door de fabrikant wordt aangegeven dan kan je er vanuit gaan dat jouw fopspeen net zo lang door jouw kind te gebruiken is totdat hij zijn fopspeen is ontgroeid. Bij Jillxox.nl koop je eenvoudig fopspenen online van Suavinex, Natursutten en Elodie Details.

 

Fopspeen ontgroeid of nog niet?
Een kind die steeds zijn fopspeen uitspuugt of niet goed in zijn mond kan houden heeft waarschijnlijk een andere fopspeen nodig. Het maakt in dit geval niet uit of je kind al de benodigde leeftijd heeft voor een nieuwe fopspeen of niet. Is je baby klein (of prematuur geboren) voor zijn leeftijd dan zal hij langer met een fopspeen van 0-6 maanden kunnen doen dan een kind dat een stuk groter is.

 

Welke leeftijdscategorie fopspeen shop je voor jouw kind?
Fopspenen gebruik je veelal voor de categorie zoals deze vermeldt staat op de verpakking. Staat er geen van – tot op de verpakking dan is het slim om eens te kijken welke spenen een fabrikant zoal heeft. Een fabrikant met spenen van opeenvolgend 0+, 3+ en bijvoorbeeld 6+ geeft eigenlijk aan dat zijn fopspeen bedoeld is voor het gebruik van de leeftijd van 0-3 maanden, 3-6 maanden en vanaf 6 maanden. Iedere fabrikant maakt zo zijn eigen leeftijdscategorieën. Over het algemeen kan je deze leeftijdscategorie dan ook aanhouden. Is je kindje bijvoorbeeld 4 maanden en had je een 0-3 maanden fopspeen dan kan je fopspenen shoppen die in de categorie 3 maanden en ouder vallen of bijvoorbeeld tot de categorie 4-12 maanden vallen.

Wanneer je onthoudt dat "0-"eigenlijk vanaf 0 maanden tot de maand die erachter staat gaat dan wordt het shoppen voor de juiste fopspeen van jouw 4 maanden, 11 maanden of bijvoorbeeld 18 maanden oude kindje een stuk makkelijker.

 

Veiligheid
Naast de richtlijn die op de verpakking staat en die je aan de hand van het assortiment van de fabrikant kunt inschatten, blijft het belangrijk om regelmatig de fopspeen van je kind te controleren op scheurtjes of gaten of dat onderdelen misschien zelfs loslaten. Juist om deze reden hebben fopspenen een soort van houdbaarheidsdatum en geeft de fabrikant zijn fopspenen daarom slechts een beperkte gebruiksduur mee. Over het algemeen kan je er van uitgaan dat een fopspeen die dagelijks wordt gebruikt en uitgekookt maximaal 6 weken mee gaat. Binnen deze periode (of een andere door de fabrikant aangegeven periode) mag je er dan ook vanuit gaan dat de speen geen scheuren of andere gebreken vertoond.

 

Weet je niet zeker of je de juiste fopspeen koopt vraag het dan gewoon even bij de winkel waar je de fopspeen wilt kopen. Zij kunnen je adviseren welke leeftijdscategorie je nodig hebt en je helpen bij je keuze voor dental of combi of silicone of latex fopspenen.

 

Hieronder vind je enkele fopspenen, bekijk dus vooral het volledige assortiment van Jillxox.nl