Coronavirus | Hoe je gezin beschermen?

Posted by jill 20-03-2020 0 Opmerkingen

Het Coronavirus is op dit moment in het nieuws doordat het een besmettelijk wereldwijd virus is. Helaas kun je jouw kind(eren) niet overal tegen beschermen. Wel kun je zoveel mogelijk preventieve maatregelen nemen om jezelf en je kind(eren) te beschermen tegen virussen zoals het nu heersende Coronavirus.

Terug naar de basis
Het Coronavirus, ook wel Covid 19 genoemd, is net als de griep gewoon een virus. Het bijzondere hieraan is echter dat dit voor ons een onbekend virus is waardoor we nog niet goed weten hoe we hiermee om moeten gaan, hoe te behandelen, hoe besmetting tegen te gaan ed. Feit is dat het lichaam van een gezond mens gewoon in staat is om virussen te bestrijden en daarvan te herstellen. Ben je toch besmet geraakt met een virus zoals het influenza virus (normale griep) of een ander virus dan doe je er verstandig aan om ook extra hygiëne maatregelen in acht te nemen.

Werk preventief aan je gezondheid
Mensen met een slechte gezondheid zijn vatbaarder voor virussen en herstellen daardoor vaak ook minder snel van een verkoudheid, griepje of ander virus. Een goede weerstand en immuunsysteem dragen dan ook bij aan een betere gezondheid. Zorg er dan ook dagelijks voor dat je je lichaam voorziet van goed eten en drinken. Neem indien nodig extra vitaminen en mineralen om je gezondheid op peil te houden of te krijgen. Vooral in maanden met de R in de maand doe je er verstandig aan om extra vitaminen te nemen zoals vitamine C of Echinaforce. Een goede nachtrust en sporten helpen je lichaam ook om sterk genoeg te zijn ten tijde van een aanval en om zo dus weerstand te bieden of om beter te herstellen. Ziek worden is namelijk niet altijd te voorkomen en zelfs ook nodig om je immuunsysteem te verbeteren en dus weerstand op te bouwen.

Extra hygiëne: handen wassen en steriliseren
Virussen zoals het griep of corona virus worden veelal overgedragen door bijvoorbeeld hoesten, slijm en snot wat vervolgens aan je handen zit en waarmee contact wordt gemaakt met andere handen of voorwerpen. Regelmatig je handen wassen en oppervlakten die veel in aanraking komen met handen  (deur/ deurknop/ handvat/tafel/aanrecht etc) goed schoonmaken en ontsmetten helpt. Contact met anderen minimaliseren is dan ook aan te raden.

 

Kinderspeelgoed kun je ook een keer extra reinigen en babyflessen voor de flesvoeding en fopspenen kan je voor extra hygiëne ook steriliseren met bijvoorbeeld een magnetron sterilisator.

Gemoedsrust
Wanneer er in Nederland een epidemie dreigt dan zul je dit al gauw op het nieuws vinden. Houd daarom het nieuws goed in de gaten. Een goede nieuwsbron is tevens de website van het RIVM (Rijksinstituut  voor Volksgezondheid en Milieu) waar je antwoorden vindt op veel gestelde vragen met betrekking tot dit virus en andere zaken die gezondheid en milieu betreffen.