10 tips bij darmkrampjes

Posted by jill 20-10-2018 0 Opmerkingen

10  Tips bij darmkrampjes

Als jouw baby last heeft van darmkrampjes dan wil je natuurlijk dat hij daar het snelst van af is. Hieronder staan wat tips die jou helpen om darmkrampjes bij jouw baby te verlichten en zelfs te laten verdwijnen wanneer de oorzaak niet helemaal duidelijk is.

Er is geen “beste methode of middel”, want wat voor jouw baby werkt, werkt misschien niet voor een ander en andersom. Probeer gewoon eens wat van onderstaande en begin met hetgeen wat jou het meeste aanspreekt.

1. Thee of Cinnababy bij darmkrampjes
Zet wat slappe Venkel thee (theezakje even onderdompelen en er weer uit halen) en of geef je baby bijvoorbeeld Cinababy. Dit zijn homeopatische middelen die darmkrampjes van je baby kunnen verlichten.

2. Tijger op de tak houding
Ook kan je jouw baby in een speciale houding vasthouden om darmkrampjes te verminderen. Hiervoor leg je jouw baby op zijn buik. Vervolgens leg je jouw rechterhand onder zijn buik en til je zo je baby op. Met je linkerhand ondersteun je het bovenlijf en eventueel zijn hoofdje. Wanneer je linkshandig bent, doe je het omgekeerde.

3. Warm badje of kruikje
Ook een warm badje of kruikje kan voor de nodige ontspanning zorgen waardoor de darmkrampjes verdwijnen.

darmkrampjes-babymassage-artikel-jillxox4. Babymassage
In plaats van een warm babybadje kan je jouw baby ook een kleine massage geven door zachtjes over zijn buikje te wrijven in de richting van de klok vanaf de navel naar beneden.

5. Swaddle
Swaddle of met andere woorden het inbakeren van je baby helpt je baby om zich geborgen te voelen en kan ervoor zorgen dat hij kalmeert en meer ontspant en je baby minder last heeft van de buikkrampjes.

6. Wiegen
Je baby vasthouden en wiegen doet  eigenlijk altijd wel wonderen. Dus neem de tijd en wieg je baby in je schommelstoel, leg je baby in zijn schommelwiegje of maak een wandeling in de kinderwagen.

7. Ssht – geluid
Sommige baby’s kalmeren juist goed bij het horen van geluiden die hem doen denken aan de baarmoeder. Maak een sshh – geluid terwijl je jouw baby wiegt om hem te laten relaxen.

babymassage-gebogen-beentjes-jillxox-blog

8. Gebogen beentjes
Heeft je baby last van winderigheid dan kan het helpen om zijn beentjes ligt te buigen waardoor je baby als het ware met opgetrokken beentjes op zijn rug ligt.

9. Fietsen
Maak fiestbewegingen met de beentjes van je baby om zo de darmen in werking te zetten en de vastgehouden lucht kan ontsnappen.

10. Boeren
Soms zit er gewoon een boertje dwars. Houd je baby hiervoor rechtop tegen je aan en klop zachtjes op zijn rug.

Wist je dat
Een fopspeen hem kan helpen kalmeren. Zuigen op een fopspeen zorgt namelijk voor de aanmaak van endorfine, het gelukshormoon.