Plaspotje Dot.pot Blauw 3in1

De  Dot.pot 3in1 van Dot.baby is een plaspotje, wc verkleiner en opstapje in één! Jouw kindje zindelijk maken was nog nooit zo makkelijk. Met deze handige en stijlvolle en award winning Dot.baby Dot.pot voor zindelijkheidstraining heb jij jouw baby in een mum van tijd zindelijk gemaakt.

Dot.pot als plaspotje
Zodra jouw baby goed zelfstandig kan zitten en eenvoudige opdrachten goed kan uitvoeren gebruik je de Dot.pot als Plaspotje in de dagelijkse routine van jou en je baby. Belangrijk bij het zindelijk maken van kinderen is dat ze zich prettig voelen bij wat jij wil dat ze doen. In dit geval wil je dat jouw kindje zich prettig voelt op zijn plaspotje. Laat je kindje daarom dagelijks op een vast moment op zijn Dot. Pot plaspotje zitten en zing bijvoorbeeld een liedje met hem, lees hem voor of geef hem iets om te spelen. Zo gaat jouw baby zijn plaspotje zien als een moment waarop jij iets leuks met hem doet. Probeer hierbij jouw kindje op zijn  plaspotje te zetten een halfuur tot een uur nadat hij heeft gegeten/ gedronken. Hierdoor is de kans groter dat hij ook daadwerkelijk ‘iets’ in het potje doet. De hendel van de Dot.pot zorgt voor een goede steun in de rug zodat jouw kind recht op zijn plaspotje zit. Een goede zithouding op het toilet voorkomt namelijk obstipatie. De Dot.pot heeft een brede basis/ onderkant dat ervoor zorgt dat het plaspotje niet verschuift.

Dot.pot als wc verkleiner
Wordt jouw baby te groot voor zijn plaspotje dan is het tijd om hem kennis te laten maken met de Dot.pot als wc verkleiner. Hiervoor haal je simpelweg het bovenste gedeelte van de Dot.pot, de wc verkleiner, en plaats je deze op het toilet. Je baby is door het gebruik van zijn plaspotje al gewend aan de ergonomische vormgeving van de Dot.pot waardoor de overstap van plaspotje naar wc verkleiner makkelijker is.

Dot.pot als opstapje
Bij het zindelijk maken en worden hoort ook dat je baby steeds meer dingen zelf wil en kan doen. Help je baby die inmiddels als dreumes op weg is naar de peuterpubertijd om zelfstandig te kunnen zijn. Geef hem de onderkant van zijn Dot.pot om te gebruiken als opstapje zodat hij zelf naar het toilet kan. Of geef hem zijn Dot.pot opstapje zodat hij net groot genoeg is om met een handenwassen hulpje zelf zijn handjes te kunnen wassen of tanden kan poetsen.

Jouw kind de middelen geven die hij nodig heeft om zichzelf te ontwikkelen ontlasten jou als ouder ook enorm. Denk maar eens aan de kosten van luiers die je niet meer hebt omdat jouw kindje al (vroeg) zindelijk is. Of de rugklachten die voorkomen worden doordat jouw kind zelf zijn handen onder de kraan kan houden zonder dat jij hem moet optillen. Reden te meer dus om jouw kind te helpen met zindelijk worden en daarmee dus zelfstandiger te worden.

Award winning
Met de award winning Dot.pot val je dubbel in de prijzen. Dit stijlvolle potje heeft uit meer dan 4000 inzendingen de prestigieuze Reddot design award gewonnen. Een prijs die wordt toegekend aan producten voor hun Design.


Pluspunten van de Dot.pot 3in1 plaspot zijn:
* stijlvol en tijdloos design;
* plaspotje heeft een brede basis waardoor het niet kan omvallen;
* aan de voorzijde verhoogd waardoor ook jongetjes in de pot mikken;
* goede zithouding door verstelbaar hendel;
* eenvoudig mee te nemen/ te dragen door hendel;
* krasbestendig materiaal;
*100%  vrij van schadelijke stoffen,  zoals BPA of ftalaten;
* als opstapje geschikt tot een gewicht van 40kg;


BESTEL OOK
Zindelijk maken
lijkt moeilijk maar is meer een kwestie van weten hoe je het moet/ kunt aanpakken, weten wanneer je er mee kan beginnen en volhouden. In het boek Zindelijk maken is kinderspel legt moeder van 6, psycholoog en schrijfster Debby Mendelsohn op een praktische wijze uit hoe je jouw kindje al met anderhalf jaar uit de luiers kunt hebben. Bovendien vertelt ze uit dat het meer een cultuurding is en iets van de luierfabrikanten dat onze kinderen zo laat zindelijk zijn en dat het dus best mogelijk is om al vroeg uit de luiers te zijn.

Plaspotje Dot.pot Blauw 3in1

  • Merk: Dot.baby
  • Model: Blauw
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €39,90
  • Excl. BTW: €32,98

Beschikbare opties: