Fopspeen 0-6 Suavinex Vleugel Aqua

Fopspeen 0-6 Dental Vleugel Aqua van Suavinex heeft zogenaamde silicone vleugels en is ontwikkeld door tandartsen voor een correcte ontwikkeling van jouw baby’s gehemelte, kaken en tandjes. Fopspeen 0-6 Dental Vleugel Aqua is voorgevormde (dental/ anatomische) fopspeen voor baby’s van 0 tot ongeveer 6 maanden.

Het zuigen op een fopspeen kost best wel wat kracht en energie. Je baby is immers veel in beweging met zijn mondje. Die bewegingen oefenen een bepaalde druk uit. Je kunt je voorstellen dat wanneer er steeds druk wordt uitgeoefend op dezelfde plek dat dit niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling van het gebit van jouw kindje. De zogenoemde silicone vleugels aan de zijkant van de fopspeen zorgen voor een meer gelijkmatige verdeling. Sommige pasgeboren baby’s hebben wat moeite met de verdikkingen (dit zie je bij de dikkere gevulde fopspenen van Bibi/ Difrax) in de fopspeen waardoor de mond niet goed sluit tijdens het zuigen. Zuigen met de mond open kan ervoor zorgen dat je kindje teveel lucht naar binnen krijgt. Het extra platte zuiggedeelte van de Dental Vleugel fopspeen zorgt voor een goede sluiting van het mondje. Bovendien lijkt deze plattere fopspeen veel meer op de tepel waardoor het zuiggenot van je kindje wordt vergroot.

Wanneer je baby even niet zuigt dan is het belangrijk dat de tong in zijn natuurlijke positie ligt. De hoek van 15 graden geven de fopspeen een lichte buiging en ook de ribbeltjes aan de onderzijde van de fopspeen zorgen voor een goede ligging van de tong.

Naast alle voordelen voor een goede ontwikkeling van tanden, kaken en gehemelte is een mooie uitstraling niet geheel onbelangrijk. Suavinex heeft gekozen voor een mooie ergonomische vormgeving die precies aansluit op jouw baby’s mond zodat de wrijving minimaal is wanneer er toch wat speeksel vrijkomt tijdens het zuigen. De ergonomische vormgeving in combinatie met de ventilatiegaten helpen die vervelende uitslag, die je weleens bij baby’s rondom hun mondje ziet, te voorkomen. Het aqua blauwe schild is licht glanzend en heeft geen ring zodat je kindje gemakkelijk zelf zijn speen in de mond kan doen.

Fopspeen 0-6Dental vleugel geeft jou als ouder(s) de geruststelling van een goed ontwikkeld gebit en jouw pasgeboren baby het zuiggenot en troost die hij zoekt.


Pluspunten van de Dental fopspeen 0-6 Aqua met vleugels zijn:
* geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden;
* schild met subtiele glans voor een extra chique look;
* semi rond schild/ rond model;
* ultra platte fopspeen voor een natuurlijkere zuigbeleving (te vergelijken met een tepel tijdens borstvoeding);
* siliconen fopspeen met vleugels voor een betere drukverdeling;
* 15 graden hoek en ribbeltjes voor een betere positie van de tong;
* voorgevormde fopspeen voor een goede ontwikkeling van de kaken en daarmee het toekomstige gebit;

Fopspeen 0-6 Suavinex Vleugel Aqua

  • €5,95
  • Excl. BTW: €4,92